تبیان، دستیار زندگی
ایرةالمعارف 32 جلدی چین با 60 هزار مدخل در زمینه‌هایی نظیر فلسفه، علوم اجتماعی و آموزش و پرورش به چاپ دوم رسید. این دایرةالمعارف جامع توجه ویژه‌ای به موفقیت‌های دوران معاصر چین دارد.
بازدید :
زمان تقریبی مطالعه :

انتشار چاپ دوم دایرةالمعارف جامع چين با 60 هزار مدخل
چین

دایرةالمعارف 32 جلدي چین با 60 هزار مدخل در زمينه‌هايي نظير فلسفه، علوم اجتماعی و آموزش و پرورش به چاپ دوم رسيد. اين دايرةالمعارف جامع توجه ویژه‌ای به موفقیت‌های دوران معاصر چين دارد.

به گزارش خبرگزاري كتاب ايران(ايبنا)، به نقل از اداره كل روابط عمومي و اطلاع رساني سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامي، چاپ دوم «دایره المعارف چین» كه با تجدید نظر و اضافات منتشر شده، داراي 60 هزار مدخل در موضوعاتي نظير فلسفه، علوم اجتماعی، ادبیات، آموزش و پرورش، علوم طبیعی، مهندسی، تکنولوژی و علوم نظامی است كه با 30 هزار صفحه مصور و حدود هزار نقشه جغرافیایی همراه شده است.

چاپ دوم اين دايرةالمعراف جامع كه 60 میلیون واژه چینی را دربر مي‌گيرد، به شيوه‌اي مدرن و با بهره‌گيري از آخرین فن دایرةالمعارف‌نویسی تهیه شده و ارايه كننده دانش بشری گذشته و حال چین و تمدن و دستاوردهای اين كشور در طول تاریخ است. در نگارش اين اثر توجه ویژه‌ای به دستاوردهای 60 سال اخیر و موفقیت‌های دوران معاصر و اصلاحات چين در زمینه‌های علمی، اجتماعی و فرهنگی شده است.

تدوین چاپ دوم این دایرةالمعارف از سال 1995 تا 2009 به طول انجامید، دوراني که رخدادهاي مهم زیادی را براي چين درپي داشت. توسعه چشم‌گير اقتصادی، موفقیت‌های سیاسی و بین‌المللی، دستاوردهای چین در زمینه‌های فرهنگی و اجتماعی، ثبات سیاسی و پیشرفت علمی و فناوری، تحولاتي بودند كه در دوران تدوين اين دايرةالمعارف رخ دادند.

شورای دولتی چین در سال 1978 از کمیته مرکزی حزب کمونیست خواستار بازنگری این دایرةالمعارف که ده‌ها سال از چاپ اول آن می‌گذشت و دارای نواقص زیادی بود، شد.

در تهیه، تدوین و بازنگری این دایرةالمعارف، تمامي مراکز علمی و فرهنگی چین با تدوین‌کنندگان همکاری داشتند و در طول 30 سال گذشته 30 هزار نویسنده و محقق در تدوین کنندگان مشاركت كردند که 1100 نفر از آنان از اعضاي برجسته فرهنگستان‌های مختلف چین به شمار مي‌آيند.

تدوین، بازبینی و انتشار این دایرةالمعارف يك پروژه‌ علمی و فرهنگی بزرگ و ماندگار محسوب مي‌شود که سبب ارتقاي جایگاه علمی و پژوهشی چین شده است.