تبیان، دستیار زندگی
مشاور فرهنگی رییس جمهور و رییس سازمان اسناد و كتابخانه ملی ایران صبح امروز(شنبه، 28 آذر ماه) در مراسم انتقال كتابخانه آیت‌الله دكتر مفتح به كتابخانه ملی ایران،‌ عنوان كرد: كتابخانه شخصی آیت‌الله دكتر مفتح عصاره یك جهاد علمی در كشور است. اندیشه ایشان در طو
بازدید :
زمان تقریبی مطالعه :

كتابخانه شهيد مفتح، عصاره جهاد علمي است

مشاور فرهنگي رييس جمهور و رييس سازمان اسناد و كتابخانه ملي ايران صبح امروز(شنبه، 28 آذر ماه) در مراسم انتقال كتابخانه آيت‌الله دكتر مفتح به كتابخانه ملي ايران،‌ عنوان كرد: كتابخانه شخصي آيت‌الله دكتر مفتح عصاره يك جهاد علمي در كشور است. انديشه ايشان در طول ساليان طولاني شكل گرفت و در انتخاب كتاب‌هايشان نيز تاثيرگذار بود.

به گزارش خبرگزاري كتاب ايران(ايبنا)، ‌اين مراسم با حضور علي‌اكبر اشعري، مشاور فرهنگي رييس جمهور و رييس سازمان اسناد و كتابخانه ملي ايران، دكتر محمدمهدي مفتح، ‌فرزند استاد شهيد مفتح و نماينده مجلس شوراي اسلامي‌، خانواده آيت‌الله مفتح و جمعي از اصحاب رسانه در كتابخانه ملي برگزار شد.

ابتدا علي‌اكبر اشعري با اشاره به تقارن هفته پژوهش، روز وحدت حوزه و دانشگاه و ماه محرم، عنوان كرد: حوزه‌هاي مختلف نظام جمهوري اسلامي ايران با قيام اباعبدالله گره خورده اند، از جمله بحث دانايي، خرد و بصيرت كه معروف‌هاي جامعه محسوب مي‌شوند، نشات گرفته از قيام امام حسين(ع) در حركت به سمت كربلا و نهضت عاشورايند.

وي با ابراز خرسندي از انتقال كتابخانه خطي آيت‌الله شهيد مفتح به كتابخانه ملي ايران، يادآور شد: اميدواريم با قرار گرفتن اين مجموعه در مخازن كتابخانه ملي، موجبات بركت و آباداني بيشتر كتابخانه ملي ايران فراهم و انگيزه‌اي بيشتر براي انتقال كتابخانه‌هاي ديگر مجموعه‌داران شود.

اشعري با اشاره به وجود ميليون‌ها جلد كتاب و سند در كتابخانه ملي توضيح داد: اگرچه انتقال هزار نسخه كتاب به كتابخانه ملي از لحاظ عددي با ارزش به شمار مي‌آيد، اما اهميت اين آثار، از جهاتي مختلف به ويژه شخصيت علمي آيت‌الله مفتح است.

رييس سازمان اسناد و كتابخانه ملي ايران توضيح داد:‌ آيت‌الله شهيد مفتح علاوه بر شخصيتي انقلابي، ‌استاد دانشگاه و استاد حوزه‌هاي علميه و از معدود كساني بود كه برخي از نخستين‌هاي انقلاب اسلامي با نام وي به ثبت رسيده است.

وي با اشاره به اين كه دكتر مفتح، اتاق فكر انقلاب اسلامي محسوب مي‌شد،‌ تصريح كرد: ‌شهادت وي عاملي براي رواج انديشه‌ها و آثارشان در جامعه ش د. فهرست‌نويسي آثار شهيد مفتح تا ماه آينده به اتمام مي‌رسد و آثار مختلف وي بلافاصله در اختيار علاقه‌مندان قرار مي‌گيرد.

اشعري با بيان اين كه بيش از 30 كتاب چاپ سنگي در كتابخانه شهيد مفتح موجود است، ‌اظهار داشت: ‌ديگر آثار نيز شامل كتاب‌هاي فارسي، لاتين، نشريات و 50 پايان‌نامه دانشگاهي در مجموع به 2500 جلد مي‌رسند.

مشاور فرهنگي رييس جمهور يكي از ثمرات حيات شخصيت‌هاي بزرگ را باقي ماندن مجموعه‌هاي پرمحتوا از آنها دانست و عنوان كرد:‌ بسياري از خانواده‌ها به دلايلي آثار بزرگان از دست رفته‌شان را نگه‌داري كرده اند و اين آثار با گذشت زمان از ميان مي‌روند اما انتقال اين آثار به كتابخانه ملي موجب حفظ و استفاده محققان از اين كتاب‌ها مي‌شود.

در ادامه اين مراسم، ‌دكتر محمدمهدي مفتح، فرزند شهيد مفتح،‌ با اشاره به ابعاد مختلف شخصيتي، مبارزاتي،‌ اخلاقي و علمي استاد شهيد مفتح، ‌توضيح داد: جنبه علمي يكي از ابعاد شخصيتي آيت‌الله مفتح است كه كمتر مورد توجه قرار گرفت. پيام امام خميني(ره) بعد از شهادت آيت‌الله مفتح و متن نگاشته شده توسط آيت‌الله خامنه‌اي در محل شهادت ايشان، نشانه اهميت علمي اين بزرگوار بوده است.

وي درباره ديگر ويژگي‌هاي شخصيتي آيت‌الله دكتر مفتح يادآور شد:‌ علاوه بر جنبه علمي، ‌سختكوشي ايشان نيز يكي از مهمترين ويژگي‌هاي شخصيتيشان محسوب مي‌شود. عمر 51 ساله شهيد مفتح با آثار علمي و ديني مختلفي همراه بود كه بعد از گذشت سالها از شهادشان نيز براي علاقه‌مندان، ‌محققان و پژوهشگران همچنان مفيد است.

دكتر مفتح اظهار داشت: نوشتن، مطالعه و تحقيق، يكي از علايق دكتر مفتح محسوب مي‌شد و وي براي مطالعه نياز به كتاب‌ و منابع مختلفي داشتند. استاد مفتح برخي از اين آثار را از كتاب‌هاي درسي دانشگاهي تهيه و برخي را نيز با سفر به كشورهايي نظير لبنان و مصر خريداري مي‌كردند.

وي با بيان اين كه «كشورهاي لبان و مصر از لحاظ نشر مكتوب و مرجع غني بودند» تصريح كرد:‌ بعد از شهادت ايشان اين كتاب‌ها در منزل نگه‌داري مي‌شدند كه به جز موارد خاص، مورد استفاده قرار نمي‌گرفتند. بنابراين قرار شد اين آثار در دسترس محققان و علاقه‌مندان در كتابخانه ملي قرار گيرد.

مراسم اهداي كتابخانه شخصي آيت‌الله دكتر محمد مفتح به كتابخانه ملي ايران صبح امروز(شنبه، 28 آذر ماه) با حضور رييس سازمان اسناد و كتابخانه ملي و خانواده دكتر مفتح در سالن اجتماعات كتابخانه ملي ايران برگزار شد.