تبیان، دستیار زندگی
در مراسمی با حضور مدیران كل فرهنگ و ارشاد اسلامی و مدیركل كتابخانه‌های عمومی استان تهران، منشور اخلاق حرفه‌ای كتابداران رونمایی شد.
بازدید :
زمان تقریبی مطالعه :

منشور اخلاق حرفه‌اي كتابداران
منشور اخلاق حرفه‌ای كتابداران

در مراسمي با حضور مديران كل فرهنگ و ارشاد اسلامي و مديركل كتابخانه‌هاي عمومي استان تهران، منشور اخلاق حرفه‌اي كتابداران رونمايي شد.

به گزارش خبرگزاري كتاب ايران(ايبنا)، بر اساس اين منشور، كتابداران متعهد مي‌شوند كه تا زمان فراغت از كار، با التزام به قانون اساسي و اطاعت از اصل ولايت فقيه، توان خود را در دفاع از ارزش‌هاي اسلامي و انقلابي و تحقق آرمان‌هاي بنيانگذار انقلاب اسلامي، حضرت امام خميني(ره)‌، و تبعيت از رهبر معظم انقلاب به كار بندند و براي حفظ، نشر و ترويج ارزش‌هاي ديني و انقلابي در برابر تهاجم فرهنگي غرب ايستادگي و به عنوان مشاوري امين از ترويج كتاب‌هاي ضاله و منابع منحرف‌كننده جلوگيري و براي ارتقاي مطالعه مفيد تلاش كنند.

كتابداران با امضاي اين منشور اخلاقي، خود را مسوول مي‌دانند كه با ايجاد محيطي امن و جذاب براي اعضا و مراجعان، زمينه بهره‌مندي شايسته از اوقات فراغت را فراهم و با مراجعان در نهايت تواضع، احترام و حسن خلق رفتار كنند. همچنين در حفظ بيت‌المال كوشا باشند و در استفاده بهينه از امكانات، تلاش كنند. خود را نسبت به اجراي قوانين، مقررات و دستورالعمل‌هاي نهاد كتابخانه‌هاي عمومي ملزم دانسته و با همكاران با احترام، انصاف و حسن نيت رفتار كنند.

بر اساس اين منشور اخلاقي، كتابداران بايد براي ارتقاي وجهه و منزلت اجتماعي و دانش تخصصي شان تلاش كنند.

در آيين رونمايي اين منشور، اسفنديار مبتكر سرابي، مديركل كتابخانه‌هاي استان تهران، با بيان اين مطلب كه انقلاب اسلامي ما قطره‌اي از درياي جوشان قيام امام حسين(ع) است، گفت: كتابداران به عنوان سربازان عرصه فرهنگ بايد پيام نهضت امام حسين(ع) را زنده نگهدارند؛ چرا كه به فرموده مقام معظم رهبري، زنده‌نگهداشتن ياد شهدا كمتر از شهادت نيست.

مبتكر سرابي، خاطرنشان كرد: اگر فرهنگ يك كشور اشغال شود، نمي‌توان آن را باز پس گرفت. كتابداران به عنوان اركان فرهنگ جامعه بايد با توسل به ارزش هاي انقلابي در زنده‌نگهداشتن ياد و نام شهداي اين مرز و بوم تلاش كنند.

در اين آيين، همچنين، جليل سائلي، مديركل فرهنگ و ارشاد اسلامي استان تهران، با بيان اين مطلب كه انقلاب اسلامي ما فرهنگي بوده است، تاكيد كرد: اين انقلاب مباني، معيارها و تعاريف رايج درباره فرهنگ و اخلاق را تغيير داد. انقلاب ما، بر خلاف ساير جريان‌ها، محتوايي و برپايه گرايش به اخلاق و آزادي‌طلبي استوار بود.

سائلي، با تاكيد بر لزوم مقابله با نحله‌هاي انحرافي و هجمه‌هاي فرهنگي غرب به رويكرد فرهنگي دولت دهم اشاره كرد و گفت: بايد از اين رويكرد براي توسعه فرهنگي و بهبود اوضاع كتابخانه‌هاي عمومي استفاده كنيم.