تبیان، دستیار زندگی
پایگاه اطلاع‌رسانی نسخ خطی، كتاب‌های چاپ سنگی و اسناد كتابخانه مجلس شورای اسلامی با عنوان «رسان» ظهر امروز سه شنبه(20 بهمن ماه) با ارایه اطلاعات 5000 نسخه خطی دیجیتال شده مخزن این كتابخانه افتتاح شد.
بازدید :
زمان تقریبی مطالعه :

«رسان» با اطلاعات 5000 نسخه خطي
رسان

پايگاه اطلاع‌رساني نسخ خطي، كتاب‌هاي چاپ سنگي و اسناد كتابخانه مجلس شوراي اسلامي با عنوان «رسان» ظهر امروز سه شنبه(20 بهمن ماه) با ارايه اطلاعات 5000 نسخه خطي ديجيتال شده مخزن اين كتابخانه افتتاح شد.

به گزارش خبرگزاري كتاب ايران(ايبنا)، اين برنامه با حضور حجت‌الاسلام دكتر رسول جعفريان، رييس كتابخانه، موزه و مركز اسناد مجلس شوراي اسلامي، علي موسوي گرمارودي، شاعر و مترجم، مسوولان فني پايگاه‌هاي اطلاع‌رساني كتابخانه مجلس و جمعي از اعضاي اين مركز برگزار شد.

در ابتداي اين برنامه، احسان شكراللهي به عنوان دبير نشست با اعلام نام «رسان» به عنوان نام برگزيده اين پايگاه، اين نام اختصاري را «رهاورد و سامادهي انديشه‌هاي نهفته» معنا كرد.

سپس علي موسوي گرمارودي با توجه به روزهاي ماه صفر، به قرائت يكي از سروده‌هاي خود درباره حضرت زينب(س) پرداخت و در ادامه اشعاري درباره انقلاب اسلامي خواند.

سپس مازيار پرويزي، مسوول امور فني پايگاه اطلاع‌رساني «رسان» به ارايه اطلاعات فني اين پايگاه و نحوه استفاده از استانداردهاي بين‌المللي در ارايه اطلاعات آن پرداخت و گفت: علاوه بر امكان دسترسي عموم مخاطبان به مخزن كتابخانه ملي و نسخه‌هاي خطي، هدف اصلي ديجيتال‌سازي اين نسخ و قرار دادن آنها در شبكه اينترنت، ايجاد فرصت‌هايي براي نگهداري از اين آثار به شمار مي‌رود، چرا كه از اين راه، اين آثار ده‌ها سال ديگر نيز باقي خواهند ماند.

فاطمه فهيم‌نيا، رييس كتابخانه دانشكده مركزي دانشگاه تهران، سخنران بعدي اين نشست بود. وي با بيان اين نكته كه اين پروژه در نوع خود پيشرفت‌هاي خوبي داشته است، عنوان داشت: اميدواريم با توسعه همكاري‌هاي كتابخانه مجلس با كتابخانه‌هاي دانشگاه تهران، بتوانيم تمامي اين امكانات را توسعه دهيم و اطلاعات و تجارب مفيد اين عرصه را در اختيار يكديگر بگذاريم.

در انتهاي اين برنامه، حجت‌الاسلام دكتر رسول جعفريان، رييس كتابخانه، موزه و مركز اسناد مجلس شوراي اسلامي، با اشاره به آيه‌اي از قرآن كريم، خداوند را ناظر بر رفتار مسوولان و سكانداران انقلاب اسلامي خواند و گفت: با گذشت 31 سال از انقلاب اسلامي، دستاوردهاي ارزشمندي داريم كه بهاي فراواني را براي آنها پرداختيم  و شخصيت‌هايي را از دست داديم كه هريك از آنها امّتي بودند.

وي در ادامه به فعاليت‌هاي اين كتابخانه در مسير ديجيتال‌سازي نسخه‌هاي خطي و ضرورت اطلاع‌رساني و جهاني‌سازي آنها اشاره كرد و بيان داشت: درصدديم در حوزه خدمات كتابخانه‌اي اگر پيشگام نيستيم، از ديگران عقب نمانيم.

رييس كتابخانه، موزه و مركز اسناد مجلس شوراي اسلامي با بيان اين كه امروز پايگاه اطلاع‌رساني «رسان» با 5000 نسخه ديجيتال‌سازي شده كتاب‌هاي خطي در نيم‌فاز نخست خود به صورت داخلي افتتاح و راه‌اندازي مي‌شود، اظهار داشت: قرار است روز ولادت پيامبر اكرم(ص) اين پايگاه به صورت عمومي در شبكه اينترنت جاي گيرد.

دكتر جعفريان يادآور شد: با قرار گرفتن اين نسخه‌ها در شبكه اينترنت، عملا فعاليت‌هاي بخش خطي ما در ارايه خدمات اين حوزه پايان مي‌يابد تا نيرو و ظرفيت‌هاي آن بخش به فعاليت‌هاي ديگري معطوف شود.