تبیان، دستیار زندگی
محمدرضا سرشار در مراسم رونمایی یكصدمین چاپ كتاب دا گفت: با توجه به پخش رادیویی نمایشنامه دا ، بهتر است برای مخاطبانی كه مطالعه كتابی با این حجم از حوصله آنان خارج است، كتاب صوتی دا منتشر شود
بازدید :
زمان تقریبی مطالعه :

كتاب صوتي "دا" منتشر شود
سرشار

محمدرضا سرشار در مراسم رونمايي يكصدمين چاپ كتاب "دا" گفت: با توجه به پخش راديويي نمايشنامه "دا" ، بهتر است براي مخاطباني كه مطالعه كتابي با اين حجم از حوصله آنان خارج است، كتاب صوتي "دا" منتشر شود

به گزارش خبرگزاري كتاب ايران (ايبنا) مراسم رونمايي يكصدمين چاپ كتاب "دا"، با حضور؛ حسن بنيانيان، محمدرضا سرشار، عماد افروغ، مرتضي سرهنگي، محمدحمزه‌زاده، زهرا حسيني و جمعي از مديران بخش‌هاي مختلف حوزه هنري، پیش از ظهر امروز (17 اسفند 88) در فروشگاه مركزي انتشارات سوره مهر برگزار شد.

در ابتدا، حسن بنيانيان، رييس حوزه هنري، با اشاره به علل عدم موفقيت كشورهاي جهان سوم اظهار داشت: بسياري از اين كشورها به دليل انگيزه‌هاي مادي‌شان موفق نمي‌شوند انسان‌هايي خلق كنند تا مسير موفقيت را پشت سر بگذارند. اين در حالي است كه در تفكر اسلامي، انسان‌هايي وجود دارند كه در درون انگيزه مادي ندارند و مي‌توانند راه موفقيت را پشت سر بگذارند.

وي با بيان اين مقدمه، موفقيت کتاب "دا" را ناشی از شكل‌گيري این کتاب در قالب كاري جمعي دانست و با اشاره به اخلاص شهدا، به عنوان ماده اوليه اين اثر، گفت: خلاقيت در معرفي كتاب "دا" سبب چاپ صدم آن شده است. اما كار حوزه هنري به همين ختم نمي‌شود. وقت آن رسيده سراغ قهرمانان گمنامي كه در 30 سال گذشته سازندگي كرده‌اند، برويم.

مراسم رونمايي يكصدمين چاپ كتاب "دا" كه قرار بود همزمان با بيست‌وسومين نمايشگاه بين‌المللي كتاب برگزار شود، پيش از ظهر امروز (17 اسفند 88) در فروشگاه مركزي انتشارات سوره مهر برگزار شد.

رييس حوزه هنري خاطر نشان كرد: اهميت معرفي اين قهرمانان، در استمرار مبارزات شهادت‌طلبانه هشت سال دفاع مقدس است كه در صحنه‌هاي امروز خودنمايي مي‌كنند.

سپس محمدرضا سرشار، داستان‌نويس، با اشاره به اهميت بيان خاطرات روزهاي جنگ اظهار داشت: دفاع مقدس با الهام از عاشورا شكل گرفت و ادامه پيدا كرد. در وصيت‌نامه همه شهدا ذكري از عاشورا آمده است. اگر كساني نبودند كه جزييات آن روزها را براي نسل جديد بگويند، اين رويداد بزرگ در همان زمان دفن و به فراموشي سپرده مي‌شد.

سرشار يادآور شد: آنچه خسارت‌های جنگ را قابل تحمل و به ضد خودش تبديل کرد، اتفاقات بعد از جنگ تحميلي است. جنگ در كنار آن خسارت‌ها، بركات بسياري براي ما داشت كه هرچه از آن دور مي‌شويم، از وجود اين درياي پر بركت آگاهي مي‌يابيم. بسياري از مديران امروز كشور، همان فرماندهان روزهاي جنگ‌اند.

وي با تاكيد بر چاپ‌هاي مكرر كتاب "دا" به عنوان يك استثنا در فضاي ادبي كشور، خاطر نشان كرد: "دا" ادعاي داستاني و ساختاري ندارد. اما در مدت 18 ماه به چاپ صدم رسيد و اگر به طور متوسط هر كتاب توسط 5 نفر خوانده شده باشد، حداقل يك ميليون نفر در سطح كشور اين اثر را خوانده‌اند.

محمدرضا سرشار تصريح كرد: كتاب "دا" فرضياتي مانند؛ افول مطالعه در ايران، عدم موفقيت ناشران دولتي در انتشار آثار، عدم وجود مخاطب براي كتاب‌هاي ارزشي و با مضمون دفاع مقدس و بي مخاطب بودن آثاري با نويسندگان و راويان گمنام را با شكست مواجه كرد.

وی افزود: با توجه به پخش راديويي نمايشنامه "دا" بهتر است براي مخاطباني كه مطالعه كتابي با اين حجم از حوصله آنان خارج است، كتاب صوتي "دا" منتشر شود.

اين نويسنده در پايان سخنراني خود، صداقت و صميميت، اخلاص نويسنده و راوي، بيان جزييات، ناشر نامي و معرفي كامل كتاب "دا" را از ارزش‌هاي اين كتاب دانست.

در ادامه مراسم رونمايي يكصدمين چاپ كتاب "دا"، عماد افروغ، پژوهشگر، جامعه‌شناس و استاد دانشگاه با بيان اين جمله سخنراني خود را آغاز كرد: من يك "دا"يي هستم و در اين كتاب گمشده خود را پيدا كردم.

وی افزود: پيش از اين، شمارگان بالا را دليلي بر كيفيت آثار منتشر شده نمي‌دانستم. اما كتاب "دا" اثري واقعي است كه شايد جذبه صوري و ظاهري نداشته باشد، اما از محتوايي غني برخوردار است.

اين پژوهشگر درباره مخاطبان كتاب‌هاي حوزه دفاع مقدس اظهار داشت: ادبيات دفاع مقدس در سال‌هاي گذشته مخاطبان عامي داشته و كتاب "دا" همه را در زمره مخاطبان عام قرار داده است.

وي كتاب "دا" را علاوه بر نوستالژيک و يادآور دوران گذشته بودن، يك اثر جامعه‌شناختي و مردم‌شناختي دانست و گفت: اين كتاب پرده واقع‌نمايانه‌اي را از جنگ به تصوير كشيده است و من، امروز تصوير ديگري از خرمشهر به دست آوردم و با اولين سفرم به خرمشهر از جنت‌آباد بازديد مي‌كنم.

سپس مرتضي سرهنگي، رييس دفتر ادبيات و هنر مقاومت حوزه هنري گفت: كشورهايي كه جنگ مي‌كنند، صاحب ادبيات جنگ مي‌شوند، اما برخي مانند آلمان كه هم متجاوز بودند هم مغلوب، صاحب ادبيات ضدجنگند. اساسا جنگ‌هاي دفاعي ضد ندارند و آنچه رزمندگان ایرانی از اين ادبيات به ارث گذاشتند، اميد است.

در پايان، زهرا حسيني، راوي كتاب "دا" نيز با بيان چرايي ارايه خاطراتش در اين كتاب و با اشاره به مخاطبان كتاب "دا" اظهار داشت: كم‌ سن‌ترين مخاطب اين اثر دختري 8 ساله از روستاي اورامان كردستان بوده است.

وي همچنين ارايه انتقادهاي صادقانه و به دور از هرگونه اتهام را براي اين اثر سازنده دانست.

كتاب "دا" چاپ انتشارات سوره مهر، موفق شده پس از گذشت كمتر 18 ماه از نخستين انتشارش، 3 جايزه ادبي؛ كتاب سال، جلال آل احمد و شهيد حبيب غني‌پور را از آن خود كند.

مراسم رونمايي يكصدمين چاپ كتاب "دا" كه قرار بود همزمان با بيست‌وسومين نمايشگاه بين‌المللي كتاب برگزار شود، پيش از ظهر امروز (17 اسفند 88) در فروشگاه مركزي انتشارات سوره مهر برگزار شد.

در پایان این مراسم، مدال افتخار دفتر ادبيات و هنر مقاومت حوزه هنري توسط مرتضي سرهنگي به زهرا حسيني، راوی کتاب "دا" اهدا شد.